Κοτόπουλο με σος ανανά και αμύγδαλα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Ένα ιδιαίτερα πιάτο που θα λατρέψεις. Ο Ανανάς ταιριάζει απόλυτα με το κοτόπουλο και τα αμύγδαλα! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις…έχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά υπέροχη γεύση

Συστατικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ¾ του φλιτζανιού νιφάδες αμυγδάλου
  • 1 κ.σ σπορέλαιο
  • 500 γρ μπρόκολο
  • 1 κ.σ νισεστέ
  • 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • ½ κ.σ τζίντζερ
  • 1/3 του φλιτζανιού άγλυκο χυμό ανανά
  • 1/3 του φλιτζανιού σος σόγιας
  • Ρύζι λευκό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σόταρε το κοτόπουλο και τα αμύγδαλα σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και ψήσε για τέσσερα ακόμη λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά και να “ασπρίσει” το κοτόπουλο
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νισεστέ, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ. Πρόσθεσε το χυμό ανανά και την σάλτσα σόγιας.
  • Πρόσθεσε το μείγμα στο κοτόπουλο και άφησε να βράσει για δύο περίπου λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε με ρύζι στον ατμό (ή βραστό)

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164