Τραγανό κοτόπουλο με επικάλυψη παρμεζάνας. Μια light συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα chicken nuggets.
Θερμίδες: 268/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 μεγάλα αυγά
- 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- 1φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
- 1/3φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 2 μικρά στήθη κοτόπουλου, χωρισμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Τοποθέτησε ένα αλουμινόχαρτο σε μια σχάρα.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Πρόσθεσε το αλεύρι ολικής αλέσεως σε ένα μέτριο μπολ.
- Σε ένα ρηχό δοχείο χτύπησε ελαφρώς τα αυγά, τη μουστάρδα Dijon και την πάπρικα.
- Σε ένα ξεχωριστό ρηχό δοχείο συνδύασε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βούτηξε το κοτόπουλο στο αλεύρι.
- Στη συνέχεια, βούτηξέ το στο μείγμα των αυγών.
- Τέλος, βάλε τοπ κοτόπουλο στο μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά.
- Μετέφερε το κοτόπουλο στη σχάρα.
- Ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
- Τοποθέτησε τη σχάρα στο φούρνο και ψήσε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σέρβιρε σε κάθε πιάτο μισό στήθος κοτόπουλο με extra μουστάρδα ή λίγο μέλι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ