Κοτόπουλο με τραγανή επικάλυψη παρμεζάνας

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανό κοτόπουλο με επικάλυψη παρμεζάνας. Μια light συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα chicken nuggets.
Θερμίδες: 268/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
  • 1/3φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 μικρά στήθη κοτόπουλου, χωρισμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Τοποθέτησε ένα αλουμινόχαρτο σε μια σχάρα.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι ολικής αλέσεως σε ένα μέτριο μπολ.
  • Σε ένα ρηχό δοχείο χτύπησε ελαφρώς τα αυγά, τη μουστάρδα Dijon και την πάπρικα.
  • Σε ένα ξεχωριστό ρηχό δοχείο συνδύασε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βούτηξε το κοτόπουλο στο αλεύρι.
  • Στη συνέχεια, βούτηξέ το στο μείγμα των αυγών.
  • Τέλος, βάλε τοπ κοτόπουλο στο μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Μετέφερε το κοτόπουλο στη σχάρα.
  • Ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
  • Τοποθέτησε τη σχάρα στο φούρνο και ψήσε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σέρβιρε σε κάθε πιάτο μισό στήθος κοτόπουλο με extra μουστάρδα ή λίγο μέλι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164