Κοτόπουλο του Καίσαρα από τον Jamie Oliver

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με κουνουπίδι και αντζούγιες.

Συστατικά

  • 1 λεμόνι
  • 15 gramm παρμεζάνα
  • 2 φιλέτα αντζούγιας με λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σως
  • Λευκό ξύδι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 300 gramm κουνουπίδι
  • 1 μαρούλι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2x120 gramm στήθος κοτόπουλο
  • 1 χοντρή φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε την παρμεζάνα και ρίξ’ την σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι. Κόψε τις αντζούγιες σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τις στο μπολ μαζί με το γιαούρτι, την μουστάρδα και την Worcestershire σως.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξε χυμό από μισό λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να κάνεις το dressing σου.
  • Καθάρισε το κρεμμύδι σου και κόψ’ το σε πολύ μικρά κομμάτια πριν το ανακατέψεις μαζί με το dressing σου.
  • Κόψε το κουνουπίδι σε μικρά κομματάκια, αφού πρώτα έχεις βγάλει ό,τι φύλλα έχει. Με το χέρι κόψε το μαρούλι και λίγα λεπτά πριν σερβίρεις, βάλ’ τα πάνω από το κρεμμύδι.
  • Σε ένα τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά ρίξε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Πάρε τα φύλλα από το δενδρολίβανο και τρίψ’ τα πάνω στα στήθη από το κοτόπουλο. Τηγάνισε το κοτόπουλο για 4 λεπτά και από τις δυο μεριές ή μέχρι να σιγουρευτείς ότι έχει μαγειρευτεί καλά.
  • Κόψε την φέτα από το ψωμί σε κυβάκια και ρίξ’ τα στο τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί και βάλε από πάνω το κοτόπουλο και τα κρουτόν που έφτιαξες και είσαι έτοιμη να σερβίρεις.

Tip

Όταν το κουνουπίδι τρώγεται ωμό παίρνεις διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Β6 και τριπλάσιο κάλιο, διατηρώντας το νευρικό μας σύστημα υγιές.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164