Κοτόπουλο με τζίντζερ και κουρκουμά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1κ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 1κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας χυμός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα καρύδας, το λάδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και άφησέ το για μια ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ψέκασε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε μέσα το κοτόπουλο, κάλυψέ το με ένα καπάκι και ψήσε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένο και να έχει απορροφήσει όλα τα ζουμιά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164