Ο γοητευτικός Γάλλος ηθοποιός είναι φανερό πως λατρέυει το καλό φαγητό. Μάλιστα εξέδωσε και το δικό του βιβλίο με συνταγές My Cookbook από το οποίο “κλέψαμε” μια παραδοσιακή, επαρχιώτικη γαλλική συνταγή. Ένα ξεχωριστό στιφάδο με κουνέλι και δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια (shallots)
- 4 σκελίδες σκόρδο (κατα προτίμηση ροζ)
- 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 αρκετά μεγάλο, παχύ κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτήρι λευκό ξερό κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και κράτησέ τα ολόκληρα
- Κόψε τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε τις μερίδες του κουνελιού να σοταριστούν
- Αφού πάρει χρώμα πρόσθεσε το κρασί και το νερό και αλατοπιπέρωσε
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φυλλαράκια δενδρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σκέπασε την κατσαρόλα
- Άφησε το φαγητό να ψηθεί για μία ώρα γυρίζοντας τα κομμάτια με το κρέας
- Σέρβιρε το κουνέλι όπως είναι ζεστό από την κατσαρόλα
Tip
Μια γαλλική συνταγή θέλει πάντα το κατάλληλο κρασί. Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το επιλέξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ