Ο Χριστόφορος Πεσκιάς παρουσιάζει μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή από κους κους και φυστίκια Αιγίνης. Τι… βαθμό θα του βάζατε;
Πηγή: Γαστρονόμος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κουσκούς
- 300 ml ζωμός κότας
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. κορινθιακές σταφίδες, μουσκεμένες για 20 λεπτά σε 50 ml μαύρο ρούμι ή κονιάκ (αν το φτιάξουμε για τα παιδιά, θα τις μουσκέψουμε σε νερό)
- 75 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 125 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
- ξύσμα από 2 ακέρωτα βιολογικά λεμόνια + χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση και τον αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το κουσκούς.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κουσκούς να μαλακώσει και να απορροφήσουν οι κόκκοι του όλο το υγρό, για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «αφρατεύουμε» το κουσκούς, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι (τα δόντια του πιρουνιού βοηθούν τους κόκκους να ξεκολλήσουν εύκολα μεταξύ τους).
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιλέ αμυγδάλου, τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και το δυόσμο.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ