Η αγαπημένη σαλάτα του Jamie Oliver… και πως να μην είναι άλλωστε αφού του θυμίζει την αγαπημένη του ιταλική κουζίνα, είναι απλή χορταστική και πολύ νόστιμη. Ο Jamie δεν κάνει φαντασμαγορικά στην θέα πιάτα, όμως μια και μόνη δοκιμή θα σε πείσει πως δεν κάνει καμιά έκπτωση στη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. κοχυλάκια το μικρότερο νούμερο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. κίτρινες ντομάτες cherry
- 250 γρ. κόκκινες ντομάτες cherry
- 6-7 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
- 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι (μια χεριά) φρέσκο βασιλικό
- 1/2 αγγουράκι
- 4 κ.σ. λευκό ξίδι
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε ένα μεγάλο σκέυος με αλατισμένο νερό να βράσει. Βάλε τα ζυμαρικά και το σκόρδο να ώσπου να γίνουν al dente
- Στράγγιξε και άφησε το σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Κράτησε το σκόρδο για να κάνεις το dressing
- Βάλε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλόκοψε τις ντομάτες, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι σε πολύ μικρά κομματάκια και ρίξε στο μπολ με τα κοχυλάκια
- Λιώσε τα σκόρδα σε ένα γουδί, πρόσθεσε το ξίδι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Ράντισε με το dressing πάνω από τη σαλάτα και δοκίμασε, αν θέλεις περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή ξίδι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ