Οπλίσου σαν αστακός...
Σολωμός από βαρέλι
Chardonnay, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Δράμα
Amplus Chardonnay, Santa Ema, Χιλή
Γαύρος και λευκό κρασί
Τα μικρά ψάρια, μαρίδες, γαύροι, αλλά και μπαρμπούνια που συνηθίζεις να ετοιμάζεις στο τηγάνι, συνοδεύονται με δροσερό, ελαφρύ και λευκό κρασί. Εσύ φρόντισε να αποφύγεις το τηγάνι με λαχταριστές και υγιεινές συνταγές των μικρών αυτών ψαριών στο φούρνο με μυρωδικά.
Chardonnay Selected Terroir, Santa Ema, Χιλή
Silenus Beta (Βηλάνα), Mediterra, Κρήτη
Τσιπούρα "αλανιάρα"!
Είτε ιχθυοτροφείου, είτε...ελευθέρας βοσκής, η τσιπούρα, το φαγκρί και η συναγρίδα θέλουν λευκό κρασί με γεμάτο χρώμα και ισχυρή οξύτητα. Μπορείς να επιλέξεις κάποια βαρελίσια ποικιλία ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα ψάρια είναι ψητά στα κάρβουνα. Αν πάλι προτιμήσεις συνταγή στο φούρνο, καλό θα ήταν να διαλέξεις πιο ελαφρύ κρασί – αλλά πάντα με γεμάτο σώμα – για να διατηρήσεις ισορροπία στο γεύμα σου.
Προτίμησε λοιπόν:
Θεσσαλικός (Ροδίτης), Κτήμα Λιάπη Ναυσικά, Ραψάνη
Πέτρινες Πλαγιές (Chardonnay, Μαλαγουζιά), Κτήμα Παλυβού, Νεμέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ