Αντί να ετοιμάσεις παπουτσάκια με μελιτζάνες ή κολοκυθάκια δοκίμασε τις ανοιξιάτικες αγκινάρες. Τρυφερές καρδιές αγκινάρας γεμιστές με κιμά και σκεπασμένες από τυρένια μπεσαμέλ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα δύο και καθαρισμένες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καροτάκι τριμμένο
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1/2 κ.γ. πελτέ
- 2 φλιτζάνι γάλα 2%
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Δύο λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις αγκινάρες και άφησε σε λεκάνη με μπόλικο νερό και τα λεμόνια. Το ένα στιμμένο και το έλλο κομμένο σε φέτες
- Βάλε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο αν γυαλίσουν
- Ρίξε στην κατσαρόλα τον κιμά γυρίζοντας καλά με ξύλινη κουτάλα να σπάσει και να πάρει χρώμα
- Πρόσθεσε στη συνέχεια όλα τα λαχανικά σου, το πράσο, το καρότο, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
- Σβήσε με το κρασί και άφησε να φύγει αλκοόλ. Συμπλήρωσε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
- Άνοιξε πρόσθεσε το μαϊντανό, ανακάτεψε, σκέπασε και άφησε για 10 λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη μπεσαμέλ. Λιώσε το αλέυρι στο γάλα και βάλε σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει
- Αφού αρχίσει να πήζει πρόσθεσε και το τυρί και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσει. Καέβασε από τη φωτιά
- Βάλε τις αγκινάρες όπως είναι με το νερό και το λεμόνι να βράσουν. Αφού κοχλάσει το νερό άφησε για 15 λεπτά και σούρωσε
- Γέμισε τις αγκινάρες με τον κιμά και από πάνω μοίρασε τη μπεσαμέλ
- Βάλε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά να πα΄ρει χρώμα η μπεσαμελ και σέρβριε
Tip
Χρειάζεται αν βράσεις ελαφρά τις αγκινάρες για να κόβονται στο σερβίρισμα. Αν όμως λατρεύεις τη γεύση τους, άφησέ τες ωμές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ