Αντί να ετοιμάσεις παπουτσάκια με μελιτζάνες ή κολοκυθάκια δοκίμασε τις ανοιξιάτικες αγκινάρες. Τρυφερές καρδιές αγκινάρας γεμιστές με κιμά και σκεπασμένες από τυρένια μπεσαμέλ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα δύο και καθαρισμένες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καροτάκι τριμμένο
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1/2 κ.γ. πελτέ
- 2 φλιτζάνι γάλα 2%
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Δύο λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις αγκινάρες και άφησε σε λεκάνη με μπόλικο νερό και τα λεμόνια. Το ένα στιμμένο και το έλλο κομμένο σε φέτες
- Βάλε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο αν γυαλίσουν
- Ρίξε στην κατσαρόλα τον κιμά γυρίζοντας καλά με ξύλινη κουτάλα να σπάσει και να πάρει χρώμα
- Πρόσθεσε στη συνέχεια όλα τα λαχανικά σου, το πράσο, το καρότο, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
- Σβήσε με το κρασί και άφησε να φύγει αλκοόλ. Συμπλήρωσε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
- Άνοιξε πρόσθεσε το μαϊντανό, ανακάτεψε, σκέπασε και άφησε για 10 λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη μπεσαμέλ. Λιώσε το αλέυρι στο γάλα και βάλε σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει
- Αφού αρχίσει να πήζει πρόσθεσε και το τυρί και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσει. Καέβασε από τη φωτιά
- Βάλε τις αγκινάρες όπως είναι με το νερό και το λεμόνι να βράσουν. Αφού κοχλάσει το νερό άφησε για 15 λεπτά και σούρωσε
- Γέμισε τις αγκινάρες με τον κιμά και από πάνω μοίρασε τη μπεσαμέλ
- Βάλε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά να πα΄ρει χρώμα η μπεσαμελ και σέρβριε
Tip
Χρειάζεται αν βράσεις ελαφρά τις αγκινάρες για να κόβονται στο σερβίρισμα. Αν όμως λατρεύεις τη γεύση τους, άφησέ τες ωμές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ