Αμερικάνικο ρολό κιμά

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμο meatloaf με γλάσο από κέτσαπ και crispy λαχανικά

Συστατικά

  • 1 φλ. ψωμί
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 900 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. κέτσαπ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στην προτελευταία θέση και στρώσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ψωμί με το γάλα και άφησέ τα μουλιάσουν.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε λίγο λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό και έπειτα το θυμάρι και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά και πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά, τη Worcestershire sauce, το αλάτι, πιπέρι, το μουλιασμένο ψωμί με το γάλα και τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Πλάσε με τα χέρια σου το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μετάφερέ το στο ταψί και σχημάτισε το “ρολό” και μετά άλειψε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με 1/4 του φλιτζανιού από την κέτσαπ.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά και έπειτα άπλωσε σε όλο το ρολό την υπόλοιπη κέτσαπ και ψήσε για άλλα 10 με 1 λεπτά.
  • Άφησε το ρολό κιμά να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και σέρβιρε σε φέτες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164