Πεντανόστιμο meatloaf με γλάσο από κέτσαπ και crispy λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ψωμί
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 900 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλ. κέτσαπ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στην προτελευταία θέση και στρώσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ψωμί με το γάλα και άφησέ τα μουλιάσουν.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε λίγο λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για έξι με οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό και έπειτα το θυμάρι και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά και πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά, τη Worcestershire sauce, το αλάτι, πιπέρι, το μουλιασμένο ψωμί με το γάλα και τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Πλάσε με τα χέρια σου το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μετάφερέ το στο ταψί και σχημάτισε το “ρολό” και μετά άλειψε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με 1/4 του φλιτζανιού από την κέτσαπ.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά και έπειτα άπλωσε σε όλο το ρολό την υπόλοιπη κέτσαπ και ψήσε για άλλα 10 με 1 λεπτά.
- Άφησε το ρολό κιμά να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και σέρβιρε σε φέτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ