Αρωματικό πετιμέζι και διάφορα μυρωδικά θα κάνουν το αρνάκι σου γλύκισμα. Ψήνεται μέσα στη γάστρα με ρεβίθια,σταφίδες και ρύζι μπασμάτι. Θέλει υπομονή και χρόνο, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι της Κυριακής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπουτάκι αρνιού ξεκοκκαλισμένο
- 3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα
- 1 κ.σ. σουλτανίνα ξανθιά ξερή
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 1 φλιτζάνι πετιμέζι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με ελαιόλαδο το κρέας, τη μισή ποσότητα πετιμέζι και δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό
- Βάλε σε γάστρα με καπάκι στους 180ο C για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά στους 160οC και ψήσε για 50 λεπτά ακόμη
- Ετοίμασε το ρύζι και τα ρεβίθια. Βράσε πρώτα τα όσπρια σε αλατισμένο νερό, ξέπλυνε με κρύο νερό και σούρωσε. άφησε στην άκρη να κρυώσουν
- Λίγο πριν ψηθεί το κρέας άνοιξε το καπάκι, περίχυσε με το υπόλοιπο πετιμέζι, και πρόσθεσε 9 φλιτζάνια νερό
- Ανακάτεψε το ρύζι με τις σταφίδες, τα ρεβίθια, το κύμινο και ρίξε γύρω από το κρέας, ανακάτεψε
- Σκέπασε πάλι τη γάστρα και άφησε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει το ρύζι για 15 λεπτά
- Λιώσε το βούτυρο και περίχυσε το κρέας σου. Συνέχισε για άλλα δέκα λεπτά με το καπάκι κλειστό. Σέρβιρε ζεστό
Tip
Πώς θα κάνεις πετιμέζι; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ