Αρνί με κρούστα μουστάρδας

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν θέλεις ένα αρνί που να κόβεται εύκολα και να έχει ωραία όψη και γεύση, αυτή είναι η συνταγή!

Συστατικά

  • 3 κ.σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κ.σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 3/4 φλιτζ. ξηρό βερμούτ
  • 3/4 φλιτζ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • Ένα μέτριο αρνίσιο ποδαράκι, χωρίς κόκκαλο και ανοιγμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ανακατεμένη με 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σωταρισμένο στο τηγάνι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και ρίξε τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βερμούτ και άφησε να εξατμιστεί το μισό.
  • Βάλε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψέ τα με τη μουσταρδα, το αυγό, το εστραγκόν και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Ακούμπησε το αρνί με την πλευρά που έχει το λίπος προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσε.
  • Τρίψε το ένα τέταρτο του μίγματος της μουστάρδας πάνω στο κρέας.
  • Τύλιξε το κρέας σε ρολό και δέσε το σε δύο σημεία με σπάγγο μαγειρέματος.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάλε το αρνί και σωτάρισέ το σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές, περίπου για 8 λεπτά.
  • Βγάλ’ το από την κατσαρόλα και βάλε το σε πιάτο και αφαίρεσε το σπάγγο.
  • Τρίψε το κρέας με το υπόλοιπο μίγμα της μουστάρδας και από πάνω άπλωσε την ψίχα, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  • Βάλε τα ζουμιά της κατσαρόλας σε ταψί και από πάνω το αρνί και ψήσε το για 50 λεπτά αν το θέλεις μέτρια ψημένο και παραπάνω αν το θέλεις καλοψημένο.
  • Άφησέ το να σταθεί 15 λεπτά πριν το βγάλεις σε πιατέλα και το κόψεις.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164