Εάν θέλεις ένα αρνί που να κόβεται εύκολα και να έχει ωραία όψη και γεύση, αυτή είναι η συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σούπας βούτυρο
- 3/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 κ.σούπας θυμάρι φρέσκο
- 3/4 φλιτζ. ξηρό βερμούτ
- 3/4 φλιτζ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
- Ένα μέτριο αρνίσιο ποδαράκι, χωρίς κόκκαλο και ανοιγμένο
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ανακατεμένη με 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σωταρισμένο στο τηγάνι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και ρίξε τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το βερμούτ και άφησε να εξατμιστεί το μισό.
- Βάλε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψέ τα με τη μουσταρδα, το αυγό, το εστραγκόν και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Ακούμπησε το αρνί με την πλευρά που έχει το λίπος προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσε.
- Τρίψε το ένα τέταρτο του μίγματος της μουστάρδας πάνω στο κρέας.
- Τύλιξε το κρέας σε ρολό και δέσε το σε δύο σημεία με σπάγγο μαγειρέματος.
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάλε το αρνί και σωτάρισέ το σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές, περίπου για 8 λεπτά.
- Βγάλ’ το από την κατσαρόλα και βάλε το σε πιάτο και αφαίρεσε το σπάγγο.
- Τρίψε το κρέας με το υπόλοιπο μίγμα της μουστάρδας και από πάνω άπλωσε την ψίχα, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
- Βάλε τα ζουμιά της κατσαρόλας σε ταψί και από πάνω το αρνί και ψήσε το για 50 λεπτά αν το θέλεις μέτρια ψημένο και παραπάνω αν το θέλεις καλοψημένο.
- Άφησέ το να σταθεί 15 λεπτά πριν το βγάλεις σε πιατέλα και το κόψεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ