Αρνί με κυδώνια και μυρωδικά

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά μπουτάκια αρνιού, μπλέκουν γλυκά με κυδώνια και διάφορα μυρωδικά και σου δίνουν ένα πιάτο ικανό να σταθεί στο κυριακάτικο τραπέζι! Μια συνταγή που συνηθίζεται πολύ στο Μαρόκο και άλλες περιοχές της Βορείου Αφρικής

Συστατικά

  • 4 ποδαράκια αρνιού (περίπου μισό κιλό το ένα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1/ 2 κ.γ. κύμινο
  • 1/ 2 κ.γ.πιπέρι καγίεν
  • 9 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/ 2 κ.γ. σαφράν
  • 4 κυδώνια (1 κιλό περίπου) καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα ξασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Βρασμένο πληγούρι για 4 άτομα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το αρνί. Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σόταρε το αρνί να ροδίσει από όλες τις πλεύρές και βγάλτο από την κατσαρόλα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε στο λάδι το σκόρδο, το τζίντζερ, την κανέλα, τον τριμμένο κόλιανδρο, το κύμινο και το καγιέν και ανακάτεψέ τα για 4 λεπτά.
  • Ρίξε το αρνί (και το ζουμί που μπορεί να έχει βγάλει στο μπολ και πρόσθεσε αρκετό νερό να το καλύψει. Πρόσθεσε το μέλι, το 1/3 από το φρέσκο κόλιανδρο και το σαφράν και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά., χωρίς καπάκι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά μόλις πάρουν βράση, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να βράσει το αρνί περίπου δύο ώρες ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει τρυφερό.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάλε τέσσερα φλιτζάνια νερό να βράσουν. Πρόσθεσε τα κυδώνια και το χυμό λεμονιού. Σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύονται για 40′ λεπτά περίπου. Στράγγισέ τα. Τα μισά κάνε τα πουρέ στο μπλέντερ ή λιώστα με ένα πιρούνι.
  • Βγάλε το αρνί από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο. Άφησε το ζουμί να βράζει, αφού δυναμώσεις τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά, να μείνει το μισό. Ξαναβάλε το αρνί στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τα ολόκληρα και τα πολτοποιημένα κυδώνια. Μαγείρεψε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα για περίπου 20 με 25 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται και σέρβιρε βάζοντας το αρνί πάνω στο πληγούρι και πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο και τα αμύγδαλα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164