Τρυφερά και πεντανόστιμα αρνίσια κεμπάπ με αρωματικό ρύζι και δροσερά λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας σπορέλαιο
- 1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού κόλιανδρος
- 500 gr αρνίσιος κιμάς
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 6 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα σε νερό για μισή ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ, το σκόρδο και το τζίντζερ για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα λεπτό πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και άφησε τα υλικά να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, τα σοταρισμένα υλικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και πλάσε το μείγμα.
- Μοίρασε το μείγμα σε έξι ίσες ποσότητες και με βρεγμένα χέρια πλάσε κάθε μερίδα γύρω από ένα ξύλινο σουβλάκι.
- Βάλε μια γκριλιέρα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, άλειψέ την με το υπόλοιπο λάδι και τοποθέτησε τα κεμπάπ.
- Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να σχηματιστούν τα σημάδια της γκριλιέρας.
- Αφαίρεσε από το σκεύος και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι, ντομάτα και αγγούρι και χούμους ή άλλα υλικά της επιλογής σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ