Είτε τσικνίζεις είτε όχι, είτε ανάψεις κάρβουνα είτε όχι, ένα σπιτικό μπέργκερ είναι πάντα η αδυναμία μικρών και μεγάλων!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- 1 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σούπας κέτσαπ
- 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/8 κ.γλυκού πιπέρι
- μισό κιλό βοδινό κιμά
- 6 φέτες μπέικον
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ ανοιγμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ στο δυνατό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα τυριά, το κρεμμύδι, το αυγό, την κέτσαπ, τη σος, το αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τον κιμά και ζύμωσε τα υλικά σου.
- Φτιάξε 6 μπιφτέκια και τύλιξε το καθένα με μία φέτα μπέικον.
- Στερέωσε το μπέικον με οδοντογλυφίδες.
- Ψήσε στο γκρίλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
- Βγάλε τις οδοντογλυφίδες και βάλε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι.
Tip
Σέρβιρε τα μπέργκερς με μαρούλι, ντομάτα, λίγη μπάρμπεκιου σος. Μπορείς να τα ψήσεις και στα κάρβουνα. Φρυγάνισε ελαφρά το ψωμάκι στο φούρνο πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ