Έχεις μόνο μισή ώρα να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και χορταστικό; Φτιάξε λοιπόν μια διαφορετική και τυρένια εκδοχή για τα μακαρόνια με κιμά που θυμίζουν cheesburger σε κατσαρόλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κονσέρβες ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
- 2 φλιτζ. ζωμό κότας
- 1/4 φλιτζ. κέτσαπ
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- 1 πακέτο μικρά ζυμαρικά (βίδες κατά προτίμηση)
- 2 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι.
- Μόλις αρχίζει να μαλακώνει ρίξε τον κιμά να ροδίσει φροντίζοντας να τον “λιώνεις” με ένα πιρούνι για να διαλυθεί.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε μέσα τις κονσέρβες, το ζωμό, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και τα ζυμαρικά και 2 φλιτζάνια νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν τα μακαρόνια.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα απλωτά το τυρί.
- Σκέπασε την κατσαρόλα να λιώσει το τυρί (περίπου 2 λεπτά).
- Ρίξε τη φρέσκια ντομάτα και τα κρεμμυδάκια σαν γαρνιτούρα και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ