Μαρινάρεις το φιλέτο σου σε φρουτένια μαρινάδα, το ψήνεις και το σερβίρεις με κρύα σος από παπάγια και μάνγκο. Αν αυτό δεν σου θυμίζει Κούβα, τότε τι θα στο θυμίσει;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη μαρινάδα: 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. σόγια σος
- 2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 φύλλα δάφνης
- 1/2 κιλό ψαρονέφρι ή φιλέτο χοιρινού χωρίς κόκκαλο ολόκληρο
- Σος Παπάγιας: 1/2 ώριμο παπάγια
- 1 μέτριο μάνγκο
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό lime
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανάμειξε να λιώσει το αλάτι καλά. Άφησε τη σος να κρυώσει καλά σκεπασμένη στο ψυγείο
- Καθάρισε το κρέας σου από το περιττό λίπος και βάλε ολόκληρο το κομμάτι σε πλασιτκή σακούλα μαζί με τη μαρινάδα
- Σφράγισε την σακούλα και άφησε το κρέας να μαριναριστεί για το λιγότερο 3 ώρες
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος παπάγιας. Καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε ζαράκια
- Βάλε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό lime και το κρεμμύδι. Συμπλήρωσε και την καυτερή πιπεριά, το κόλιαντρο και αλατοπιπέρωσε
- Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Βγάλε το κρέας από τη μαρινάδα και σκούπισε να στεγνώσει καλά
- Σε ένα μικρό ταψάκι ψήσε το χοιρνό για 30 με 40 λεπτά στο γκριλ και μετάφερε σε ένα ξύλο κοπής
- Αφού κρυώσει 10 λεπτά κόψε σε λεπτές φέτες και σέρβιρε με την σος παπάγιας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ