Εναλλακτικά κολοκυθάκια γεμιστά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Καλοκαιρινό πιάτο με ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με spicy κιμά

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Κόψε τα κολοκύθια στη μέση οριζοντίως και με ένα κουταλάκι αφαίρεσε όσο μπορείς από τους σπόρους και το εσωτερικό του, φτιάχνοντας γόνδολες.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά, πρόσθεσε τον κιμά και το κύμινο, ανακάτεψε καλά τα υλικά και μαγείρεψε για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα, ανακάτεψε ξανά και μαγείρεψε για λίγα ακόμη λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε στον κιμά το cheddar.
  • Μοίρασε τον κιμά στα κολοκυθάκια και βάλ’ τα στο φούρνο για έξι με επτά λεπτά μέχρι να ψηθούν, χωρίς να “λιώσουν” τελείως.
  • Πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο και έξτρα τριμμένο τυρί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164