Εναλλακτικοί “λαχανοντολμάδες”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ρολάκια λάχανου με πανσέτα και κρέμα γάλακτος

Συστατικά

  • ½ kg χοιρινή πανσέτα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 160 gr ρύζι
  • 12 φύλλα λάχανου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίξε την πανσέτα να τσιγαριστεί.
  • Όταν το χοιρινό βγάλει το λίπος του, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βράσε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για σπυρωτό πιλάφι.
  • Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, ανακάτεψέ το με την πανσέτα, τα λαχανικά και το μισό άνηθο και αλατοπιπέρωσέ τα καλά.
  • Ρίξε τα φύλλα από το λάχανο σε νερό που βράζει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν.
  • Τοποθέτησε μέσα στο κάθε φύλλο μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα ρυζιού και πανσέτας.
  • Φτιάξε ρολάκια με το λάχανο και το μείγμα, διπλώνοντας καλά τις άκρες ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί το περιεχόμενο.
  • Τοποθέτησε τα ρολά τακτικά σε μια κατσαρόλα και αφού ρίξεις αλάτι και πιπέρι στην κρέμα γάλακτος, ρίξε και αυτή στην κατσαρόλα.
  • Άσε το φαγητό να μαγειρευτεί με το καπάκι κλειστό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα και στο τέλος ρίξε από πάνω τον υπόλοιπο άνηθο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164