Ρολάκια λάχανου με πανσέτα και κρέμα γάλακτος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ kg χοιρινή πανσέτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 1 σέλερι
- 160 gr ρύζι
- 12 φύλλα λάχανου
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- ½ ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίξε την πανσέτα να τσιγαριστεί.
- Όταν το χοιρινό βγάλει το λίπος του, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράσε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για σπυρωτό πιλάφι.
- Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, ανακάτεψέ το με την πανσέτα, τα λαχανικά και το μισό άνηθο και αλατοπιπέρωσέ τα καλά.
- Ρίξε τα φύλλα από το λάχανο σε νερό που βράζει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν.
- Τοποθέτησε μέσα στο κάθε φύλλο μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα ρυζιού και πανσέτας.
- Φτιάξε ρολάκια με το λάχανο και το μείγμα, διπλώνοντας καλά τις άκρες ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί το περιεχόμενο.
- Τοποθέτησε τα ρολά τακτικά σε μια κατσαρόλα και αφού ρίξεις αλάτι και πιπέρι στην κρέμα γάλακτος, ρίξε και αυτή στην κατσαρόλα.
- Άσε το φαγητό να μαγειρευτεί με το καπάκι κλειστό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα και στο τέλος ρίξε από πάνω τον υπόλοιπο άνηθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ