Φιλέτο με γλασαρισμένα μανιτάρια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ψητό “της κατσαρόλας” με γλάσο βαλσαμικού και φρέσκα μανιτάρια

Συστατικά

  • 750 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. σόγια σος
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 4 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr μανιτάρια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρέας σε επτά με οκτώ μερίδες και τοποθέτησέ το σε ένα πλαστικό δοχείο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόγια σος με το ηλιέλαιο, δύο κουταλιές βαλσαμικό ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίξε το μείγμα στο κρέας, ανακάτεψε καλά, σκέπασε το δοχείο με το καπάκι του και άφησέ το για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σκούπισε καλά με απορροφητικό χαρτί το κρέας.
  • Βάλε το κρέας στο τηγάνι σε μία στρώση και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερέ το σε μια πιατέλα, κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να ανέπαφο.
  • Κόψε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και ρίξ’ τα στο τηγάνι και σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο βαλσαμικό ξύδι και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για ένα με δύο λεπτά.
  • Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Σέρβιρε το κρέας και περίχυσέ το με τη γλασαρισμένη σάλτσα μανιταριών και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164