Λαχταριστό ψητό “της κατσαρόλας” με γλάσο βαλσαμικού και φρέσκα μανιτάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
- 1/4 φλ. σόγια σος
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 4 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr μανιτάρια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κρέας σε επτά με οκτώ μερίδες και τοποθέτησέ το σε ένα πλαστικό δοχείο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόγια σος με το ηλιέλαιο, δύο κουταλιές βαλσαμικό ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίξε το μείγμα στο κρέας, ανακάτεψε καλά, σκέπασε το δοχείο με το καπάκι του και άφησέ το για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σκούπισε καλά με απορροφητικό χαρτί το κρέας.
- Βάλε το κρέας στο τηγάνι σε μία στρώση και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερέ το σε μια πιατέλα, κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να ανέπαφο.
- Κόψε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και ρίξ’ τα στο τηγάνι και σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο βαλσαμικό ξύδι και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για ένα με δύο λεπτά.
- Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Σέρβιρε το κρέας και περίχυσέ το με τη γλασαρισμένη σάλτσα μανιταριών και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ