Ένα τρυφερό φιλέτο μοσχαριού με σος μαυροδάφνης δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει τον αγαπημένο σου. Άλλωστε το κρασί με μέτρο κάνει πάντα καλό στη λίμπιντο. Μην το πιείτε, δοκιμάστε το επάνω στο φιλέτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
- 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπερίες (μία κόκκινη/μία κίτρινη)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 ml μαυροδάφνη
- Αλάτι και Πιπέρι
- Θυμάρι, Μπούκοβο, 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζήτησε από τον κρεωπώλη σου να σου κόψει το φιλέτο σε χοντρές ροδέλες
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρέ τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές να θωρακήσεις τα υγρά στο εσωτερικό τους (5 λεπτά από κάθε πλευρά)
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά για 5 λεπτά
- Σβήσε το κρέας σου με τη μαυροδάφνη και πρόσθεσε το μπούκοβο το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος
- Μόλις η σάλτσα σου πάρει βράση πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ λιωμένη σε 1/4 του ποτηριού χλιαρό νερό για να δέσει η σάλτσα
Tip
Φρόντισε να αφήσεις το αλκόολ από το κρασί να εξατμιστεί καλά πριν συνεχίσεις να δένεις τη σάλτσα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ