Ποιος είπε πως την ημέρα της Ανάστασης είσαι αναγκασμένη να φας ψητό ή κοκορέτσι; Για πιο γκουρμέτ ουρανίσκους και εκείνες που δεν τους αρέσει το αρνί και το κατσίκι, μια συνταγή με πεντανόστιμες χυλοπίτες, τρυφερά κομμάτια μοσχάρι, ντοματούλα και βελούδινο στραγγιστό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
- 250 γρ. Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- Eλαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα, βάλε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το μοσχαράκι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε
- Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο
- Στη συνέχεια ετοίμασε τις «φωλιές». Βάλε σε ένα ταψί μια κουταλιά χυλοπίτες, από πάνω μια μερίδα κρέας και στη συνέχεια μια κουταλιά Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ και λίγη σάλτσα. Σκέπασε ξανά με χυλοπίτες και ρίξε από πάνω Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ. Φτιάξε τόσες φωλιές, όσες και οι μερίδες του κρέατος
- Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου
Tip
Ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ στο γιαούρτι θα σου εξασφαλίσει πως το στραγγιστό δεν θα κόψει στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ