Φριτάτα με αρνί και φέτα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ομελέτα φούρνου με κιμά από αρνί, λεμόνι και φρέσκο εστραγκόν

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 150 gr κιμάς αρνιού
  • 8 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλ. γιαούρτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2φλ. λαχανίδα
  • ½ φλ. κόλιανδρος
  • ¼ φλ. φέτα τριμμένη
  • ¼ φλ. βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200℃.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο σκόρδο με μια κουταλιά λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πρόσθεσε τον κιμά με αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά απαλά με το γιαούρτι και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη λαχανίδα, τον κόλιανδρο, τη φέτα, το βασιλικό και το εστραγκόν.
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, ρίξε κουταλιές από το μείγμα του κιμά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και τηγάνισε για δύο λεπτά από κάθε πλευρά, σπάζοντάς τα.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα αυγά και κούνησε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί το μείγμα.
  • Τηγάνισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες των αυγών.
  • Μετάφερε τη φριτάτα στο φούρνο και ολοκλήρωσε το ψήσιμο για 14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τελείως τα αυγά.
  • Σέρβιρε με γιαούρτι και έξτρα ψιλοκομμένο εστραγκόν.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164