Φριτάτα με λουκάνικο και πατάτες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με μυρωδικά και καπνιστό λουκάνικο

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γραβιέρα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 120 gr καπνιστό λουκάνικο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ μικρού κρεμμυδιού
  • 6 μικρές πατάτες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και μετά πρόσθεσε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε.
  • Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και πέρασέ το από ένα πυρίμαχο τηγάνι για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το λουκάνικο από το τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με αλατοπίπερο και τσιγάρισέ το για λίγα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, γυρνώντας τες τακτικά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τα σέσκουλα, μαγείρεψέ τα μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Ξαναβάλε το λουκάνικο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
  • Ρίξε και τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και τα υλικά, πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και ψήσε για δύο λεπτά.
  • Μετάφερε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί το φαγητό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164