Η γαλλική κουζίνα φημίζεται για την φινέτσα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι φυσικά η χρήση κρέμας γάλακτος σε χιλιάδες συνταγές της, αλλά και η μαγειρική με διάφορα φρούτα. Δοκίμασε αυτή την συνταγή χοιρινού με μήλα, από την βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. φιλέτο χοιρινό
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 2 κουτ. της σούπας brandy
- 240 ml ζωμό κρέατος (ή νερό αν δεν θες να γίνει πιο βαρύ)
- 60 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λίωσε το μισό περίπου βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου δέκα λεπτά
- Πρόσθεσε το μήλο και σόταρε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην συνέχεια βάλε το κρέας με το brandy μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια
- Συμπλήρωσε με τον ζωμό και άφησέ το φαγητό να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά
- Αφαίρεσε το κρέας και διατήρησέ το σε ζεστό μέρος
- Πρόσθεσε στα μήλα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ελαφρά
- Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα και τα κομμάτια μήλου
Tip
Προτίμησε κόκκινα μήλα, τα οποία είναι πιο μαλακά και γλυκά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ