Γαλλική Κουζίνα: Χοιρινό με μήλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η γαλλική κουζίνα φημίζεται για την φινέτσα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι φυσικά η χρήση κρέμας γάλακτος σε χιλιάδες συνταγές της, αλλά και η μαγειρική με διάφορα φρούτα. Δοκίμασε αυτή την συνταγή χοιρινού με μήλα, από την βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας.

Συστατικά

  • 450 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας brandy
  • 240 ml ζωμό κρέατος (ή νερό αν δεν θες να γίνει πιο βαρύ)
  • 60 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λίωσε το μισό περίπου βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  • Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου δέκα λεπτά
  • Πρόσθεσε το μήλο και σόταρε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην συνέχεια βάλε το κρέας με το brandy μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια
  • Συμπλήρωσε με τον ζωμό και άφησέ το φαγητό να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά
  • Αφαίρεσε το κρέας και διατήρησέ το σε ζεστό μέρος
  • Πρόσθεσε στα μήλα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ελαφρά
  • Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα και τα κομμάτια μήλου

Tip

Προτίμησε κόκκινα μήλα, τα οποία είναι πιο μαλακά και γλυκά!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164