Γιατί τα παραδοσιακά πιάτα έχουν πάντα άλλη αξία… γιουβετσάκι όπως το έφτιαχνε η μαμά! Τότε που μύριζε όλο το σπίτι ντομάτα, κρεμμυδάκι και σκόρδο να σιγοβράζουν στο φούρνο με τρυφερά κομμάτια μοσχάρι. Μπόλικο τυράκι από πάνω όσο είναι ζεστό και η γευστική απόλαυση απογειώνεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες (κατά προτίμηση νουά ή κιλότο)
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το κρέας (ποτέ όμως μην το πλένεις κάτω από τρεχούμενο νερό) και πάναρέ το σε λίγο αλευράκι
- Βάλε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και τσιγάρισε το κρέας να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σβήσε το φαγητό σου με κρασί και άφησε να εξατμιστεί λίγο το αλκόολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ και το μαϊντανό, σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει
- Γύρισε το κρέας με τη σαλτσούλα του σε πήλινο σκεύος με 2 φλιτζάνια ζεστό νεράκι και το κριθαράκι. Αλατοπιπέρωσε σκέπασε και ψήσε στους 200oC για μισή ώρα
- Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυράκι
Tip
Μην σε αγχώνει το κριθαράκι. Σε 30 λεπτά θα είναι σίγουρα ψημένο. Αρκεί να βάλεις αρκετό νεράκι για να έχει να "πιει" υγρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ