Τρυφερά κεφτεδάκια με μπαχαρικά και πέστο από σταφίδες και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. φύλλα μέντας
- 3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
- 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλ. τρίμμα ψωμιού
- ½ κ γλυκού κύμινο
- ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
- ¼ κ. γλυκού κουρκουμάς
- 500 gr αρνίσιος κιμάς
- κυπριακές πίτες, γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τη μέντα με τις σταφίδες, ένα φλιτζάνι μαϊντανό, μισό φλιτζάνι λάδι, μία σκελίδα σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αυγό με το τρίμμα ψωμιού, το κύμινο, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τον υπόλοιπο μαϊντανό, μισή κουταλιά αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και τον κιμά.
- Όταν ενωθούν τα υλικά, σχημάτισε μικρά μπαλάκια (golf) και μετάφερέ τα σε ένα ταψί και ψήσε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά
- Μοίρασε το πέστο σε μπολάκια, σέρβιρε πάνω στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και συνόδευσε με τις πίτες και το γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ