Mια κλασική, παραδοσιακή λιχουδιά με την πιο ελαφριά και ευωδιαστή σος που έφτιαξες ποτέ… Τα κεφτεδάκια “τσιτσιρίζουν” στο τηγάνι και η κουζίνα σου παίρνει υπέροχη μυρωδιά. Στο μεταξύ εσύ φτιάχνεις μια βελούδινη σος με στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ και φυλλαράκια δυόσμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- Λίγο ελαιόλαδο για τη ζύμη
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τη σάλτσα δυόσμου: 2 φλιτζάνια ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
- 1 αγγούρι τριμμένο
- 2 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες
- Τους πλάθουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
- Τους βγάζουμε από τη φωτιά και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα δυόσμου
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα δυόσμου
Tip
Φρόντισε να κάψει καλά το ελαόλαδο πριν ρίξεις μέσα την πρώτη φουρνιά κεφτεδάκια για να μην κολλήσουν στο τηγάνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ