Πάρε μεξικάνικες τορτίγιες και ετοίμασε παραδοσιακές κεσαντίγιας. Μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά, βάζοντας αυτά που σου αρέσουν πιο πολύ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλες πίτες για τορτίγια (μπορείς να βάλεις και ολική άλεσης)
- 350γρ. γκρουγιέρ, τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί που λιώνει, τριμμένο
- 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες (20 φέτες περίπου)
- Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. λάδι
- Γουακαμόλε
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 140 C.
- Ξεχώρισε τις τορτίγιες και άπλωσε πάνω από κάθε μία το τυρί, την πιπεριά, το τσορίθο, τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια
- Σκέπασε με άλλη μία τορτίγια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε μια κ.σ. λάδι και άφησε την κεσαντίγια μέσα για 2-3 λεπτά
- Γύρισε και από την άλλη πλευρά και ψήσε για 2-3 ακόμη λεπτά
- Κόψε τις τορτίγιες σαν πίτσα, σε 8 κομμάτια
Tip
Το γουακαμόλε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 μέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ