Είναι ένα φαγητό που θα μπορούσες να σερβίρεις άνετα σε ένα κυριακάτικο τραπέζι! Το καλαμποκάλευρο θα δώσει ιδιαίτερη υφή και γεύση σε μια απολαυστική και γεμάτη σάλτσα κιμά. Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- μισή κ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λαιμό
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κονσέρβες στραγγισμένη, ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κονσέρβα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
- Βάλε 3 ποτήρια νερό και 1 κ.σούπας αλάτι να βράσου σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το καλαμποκάλευρο, χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό και σιγόβρασε ανακατεύοντας διαρκώς για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το μίγμα μπαχαρικών και 1/4 φλιτζ. τσένταρ. Ρίξε το μίγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι 28×18 εκατοστά.
- Ρόδισε τον κιμά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στράγγισε από τα ζουμιά και βάλτον σε μπολ.
- Σωτάρισε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι στην μία κουταλιά λάδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τον κιμά, τη ντομάτα και το χυμό. Σιγόβρασε ανακατεύοντας για 10 λεπτά.
- Ρίξε τον κιμά πάνω από το καλαμποκάλευρο και πασπάλισε με τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζ. τυρί.
- Ψήσε για μισή ώρα ή μέχρι να κάνει μπουρμπουλήθρες.
- Πασπάλισε με μαϊντανό πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ