Ζουμερό και τρυφερό μοσχάρι σε σάλτσα μπαχαρικών με σουσάμι και κρεμμυδάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1/3 φλ. σόγια σος
- 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
- 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλυκού έτοιμη σάλτσα Sriracha
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ. γλυκού λευκό πιπέρι
- 1,200 kg μοσχαρίσια σπάλα σε κύβους
- 3 κ. σούπας corn flour
- 1 κ. γλυκού σουσάμι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
- βρασμένο ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ζωμό βοδινού με τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το τζίντζερ, τη Sriracha και το πιπέρι.
- Βάλε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το μείγμα ζωμού, ανακατεύοντας καλά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε τη χύτρα με το καπάκι της και άφησε να βράσει το φαγητό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του σκεύους για περίπου 20 λεπτά.
- Απασφάλισε με προσοχή τη χύτρα, ώστε να απελευθερωθεί ο ατμός και έπειτα δυνάμωσε τη φωτιά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το corn flour με τρεις κουταλιές νερό.
- Ρίξε το μείγμα corn flour στη χύτρα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να πήξε η σάλτσα για περίπου τρία λεπτά.
- Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ