Τρυφερά και ζουμερά κεφτεδάκια σε ελαφριά και γευστική σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- ¼ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 κ. γλυκού μαϊντανός
- ¼ κ. γλυκού μπαχάρι
- ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- ⅛ κ. γλυκού πιπέρι
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. σούπας αλεύρι
- 2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας Worcestershire σος
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλατοπίπερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, τον μαϊντανό, το μπαχάρι (σκόνη), το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το αυγό.
- Ζύμωσε καλά τον κιμά και πλάσε περίπου 12 κεφτέδες ή 20 κεφτεδάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και μία κουταλιά βούτυρο και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
- Ψήσε γυρίζοντάς τα συνεχώς πλευρά για περίπου επτά λεπτά.
- Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο με το αλεύρι και καβούρδισέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη worchestershire και τη μουστάρδα και σιγόβρασε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, ξαναγύρισε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ