Λαχταριστά σουηδικά κεφτεδάκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά και ζουμερά κεφτεδάκια σε ελαφριά και γευστική σάλτσα

Συστατικά

  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • ¼ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • ¼ κ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ⅛ κ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας Worcestershire σος
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλατοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, τον μαϊντανό, το μπαχάρι (σκόνη), το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το αυγό.
  • Ζύμωσε καλά τον κιμά και πλάσε περίπου 12 κεφτέδες ή 20 κεφτεδάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και μία κουταλιά βούτυρο και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
  • Ψήσε γυρίζοντάς τα συνεχώς πλευρά για περίπου επτά λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο με το αλεύρι και καβούρδισέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη worchestershire και τη μουστάρδα και σιγόβρασε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, ξαναγύρισε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα δύο λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164