Ελαφρύ, χορταστικό και νόστιμο γεύμα με κεφτάδια γαλοπούλας που κλέβει τις εντυπώσειςώσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ματσάκι σπανάκι
- 1/2 kg κιμάς γαλοπούλας
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό
- 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 3/4 φλ. γάλα
- 3/4 φλ. παρμεζάνα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 1/4 kg προβολόνε
- 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλ. μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπωλ ανακάτεψε τον κιμά, το σπανάκι, το κρεμμύδι (εκτός από 3 κουταλιές της σούπας), το σκόρδο, το αυγό, 1/4 φλ. γάλα, το ψωμί, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάσε 12 μεγάλα κεφτεδάκια, ράντισέ τα με ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ζέστανε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, ρίξε το υπόλοιπο κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο ρίξε και το αλεύρι. Ψήσε για ένα λεπτό και πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα και το ζωμό κοτόπουλο.
- Όσο ανακατεύεις πρόσθεσε και το προβολόνε τριμμένο, αρωμάτισε με πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι και χαμήλωσε τελείως τη φωτιά.
- Σέρβιρε τα κεφτεδάκια, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ