Λαχταριστά ζυμαρικά με τραγανό kale, ζουμερά ντοματίνια και θρυμματισμένο λουκάνικο σε κρέμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr λινγκουίνι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 230 gr πικάντικο λουκάνικο ξεψαχνισμένο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 φλ. kale ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το λουκάνικο ξεψαχνισμένο και ανακάτεψε για περίπου πέντε λεπτά, σπάζοντάς το με την κουτάλα.
- Ρίξε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, το βραστό νερό από τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το kale ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα) και άφησέ τα να μαραθούν για ένα με δύο λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα λινγκουίνι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ