Είναι το παραδοσιακό φαγητό της Σίφνου! Αρνάκι λιώνει μέσα στη γάστρα, επάνω σε κληματόφυλλα και πλυμμένο σε αρωματικό κόκκινο κρασί! Μια συνταγή για να… μυρίσει κυκλαδίτικος αέρας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2-3 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
- 2 λίτρα Κόκκινο κρασί
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
- Κληματόβεργες
- Πατάτες (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε το κρέας με το κρασί και αλατοπιπέρωσε
- Πασπάλισε το με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
- Πάρε ένα πήλινο με καπάκι ή γάστρα και στρώσε στον πάτο χιαστί τις κληματόβεργες
- Πάνω βάλε τα κομμάτια το κρέας και στο τέλος στρώσε όλη τη γάστρα με πατάτες λεπτοκομμένες σε φετούλες. Αν δεν βάλεις πατάτες μπορείς να καλύψεις το κρέας με μπόλια
- Κατάβρεξε με 1 -2 ποτηράκια κόκκινο κρασί σκέπασε με λαδόκολλα όλη την επιφάνεια και μην σκεπάσεις με το καπάκι
- Βάλε στο φούρνο σους 200oC για μία ώρα και στη συνέχεια χαμήλωσε στους 120oC για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ