Τρυφερά κομμάτια κρέας με λαχανικά και βελούδινη σάλτσα γιαουρτιού. Ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξερό κρασί
- ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
- 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. δυόσμο
- Για τη σoς γιαουρτιού: 500γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Zέστανε το ελαιόλαδο και ρόδισε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τους τις πλευρές
- Πρόσθεσε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές και άφησε να μαραθούν για λίγα λεπτά
- Σβήσε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκόολ πρόσθεσε την ντομάτα. Σκέπασε την κατσαρόλα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας
- Εάν χρειαστεί, μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Σημείωσε όμως πως το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά. Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά
- Προς το τέλος του βρασμού, πρόσθεσε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο
- Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, βάλε όλα τα υλικά για τη σως Στραγγιστού γιαουρτιού ΜΕΒΓΑΛ σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά
- Κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και περίχυσε με το γιαούρτι. Ανακάτεψε ελαφρά και σέρβιρε με πατάτες ή ρύζι
Tip
Αν φοβάσαι πως θα κόψει το γιαούρτι όταν το ρίξεις στην κατσαρόλα, πρόσθεσε 2 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ στη σος πριν την ενσωματώσεις στο φαγητό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ