Αν είσαι λάτρης της μελιτζάνας αυτή είαι σίγουρα η συνταγή σου. Η μελιτζάνα χαρίζει το άρωμα και τη γεύση της στο φαγητό και κάνει το μοσχαρίσιο κρέας τρυφερό και πεντανόστιμο. Ένα πιάτο για να… αδειάσεις όλο το δοχείο με τη φέτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (προτίμησε κιλότο)
- 1,5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 7-8 σκελίδες σκόρδο
- Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Κύμινο
- 4-5 ώριμες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Μπορείς να τις αφησεις για λίγο σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές
- Στράγγιξε τις μελιτζάνες και στέγνωσέ τες σε απορροφητικό χαρτί
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξε ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρά το κύμινο. Σόταρε τις μελιτζάνες να ροδίσουν ελαφρά
- Αφαίρεσέ τες με τρυπητή κουτάλα και συνέχισε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι
- Συμπλήρωσε το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας σου
- Πρόσθεσε στη συνέχεια τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπέρωσε.
- Σκέπασε το φαγητό σου με χλιαρό νερό χαμήλωσε τη φωτιά
- Άφησε το κρέας σου να ψηθεί ελαφρώς στη σάλτσα του και μετά από μισή ώρα πρόσθεσε τις μελιτζάνες και τον μαϊνταό ψιλοκομμένο
- Άφησε ακόμη 10-15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ