Μοσχαράκι με πατάτες κυδωνάτες στο αλουμινόχαρτο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο στο φούρνο με ξεροψημένες πατάτες και σκόρδο

Συστατικά

  • 1200 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο σε κύβους
  • 500 gr πατάτες στα τέσσερα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός ξηρός
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ξηρό
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κρέας με τις πατάτες, το λάδι, το σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο και με τα χέρια ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε να αναμειχθούν τέλεια.
  • Με το αλουμινόχαρτο φτιάξε τέσσερα τετράγωνα “ταψάκια” 30x30 cm.
  • Μοίρασε το κρέας με τις πατάτες στα τέσσερα αλουμινόχαρτα και τύλιξε καλά τα υλικά σαν πακετάκι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, άνοιξε τα πακετάκια με προσοχή και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα τρία λεπτά.
  • Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και σέρβιρε όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164