Λαχταριστό μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα σερβιρισμένο με αρωματικό πουρέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το μοσχάρι κατσαρόλας:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσια σπάλα σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο λεπτοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 φλ. μαύρη μπύρα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. αρακάς
Για τον πουρέ πατάτας:
- 1 kg πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 φλ. γάλα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάλε τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα με το σκόρδο και βράσε για 20 λεπτά.
- Σούρωσέ τα, επίστρεψέ τα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο.
- Με τον πολτοποιητή πατάτας λιώσε τα υλικά μέχρι να γίνει ο πουρές λείος, πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησε τον στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το ψιλοκομμένο μοσχαράκι.
- Ρίξε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, τσιγάρισέ το για τρία λεπτά και αφαίρεσέ το σε μια πιατέλα.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τα για τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας για ένα λεπτό και πρόσθεσε τον ζωμό βοδινού, την μπύρα, τον μαϊντανό, την δάφνη και το μοσχάρι.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μιάμιση ώρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το αλεύρι και ρίξε το μείγμα με προσοχή σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε και τον αρακά και άφησε την κατσαρόλα για περίπου δύο λεπτά ακόμη στην φωτιά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με τον σκορδάτο πουρέ πατάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ