Λαχταριστό κρέας με ψητά παντζάρια και σος από ταχίνι και τσίλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr παντζάρια
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 6 κ. σούπας ταχίνι
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 500 gr μοσχαρίσιο κρέας (θώρακας)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς και αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις καλά τα παντζάρια ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλάτι.
- Τοποθέτησε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου 50 λεπτά, γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
- Ψιλόκοψε το τσίλι σε ροδέλες και ανακάτεψέ το με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
- Κόψε σε τέσσερα κομμάτια και αλάτισε καλά το κρέας και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μετάφερέ το σε μια επιφάνεια κοπής, άφησέ το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κοψ’ το σε λεπτές φέτες.
- Μοίρασε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
- Ράντισε το κάθε πιάτο με το μείγμα τσίλι και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ