Λαχταριστά και τρυφερά steaks στο τηγάνι με σάλτσα από βούτυρο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το ψήσιμο:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 500 gr baby πατάτες κομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (λάπα) χωρίς κόκκαλο
- αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα βουτύρου:
- 1/4 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού ρίγανη ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε τις πατάτες με το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και την ρίγανη και σοτάρισε για έξι λεπτά.
- Αφαίρεσε τα υλικά από το τηγάνι και άφησέ τα σε μια πιατέλα.
- Δυνάμωσε την φωτιά και πρόσθεσε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήσε για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε να ψήνεις το κρέας για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά τρεις ακόμα φορές.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μαλακό βούτυρο με το σκόρδο και τα μυρωδικά.
- Λίγο πριν βγάλεις τις μπριζόλες από την φωτιά, πρόσθεσε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι.
- Ρίξε από πάνω το μείγμα βουτύρου και άφησε στην φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ