Λαχταριστές μπουκιές μοσχαριού με τραγανές πατάτες φούρνου και αρωματική σάλτσα βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr πατάτες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 kg μοσχαρίσιο φιλέτο σε κομμάτια 2,5 cm
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 5 κ. σούπας βούτυρο κομμένο
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στου 230 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
- Κόψε τις πατάτες σε λωρίδες και ανακάτεψέ τες στο ταψί με δυόμιση κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε τις πατάτες σε μία στρώση και ψήσε για 35 λεπτά, γυρίζοντας πλευρά στα 15 λεπτά.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε το κρέας και δουλεύοντας σε μερίδες ψήσε στο τηγάνι για έξι με οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, άφησέ το σε μια πιατέλα και επανάλαβε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Όταν τελειώσεις με το κρέας, ρίξε το σκόρδο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και το βούτυρο με τον μαϊντανό και το θυμάρι με αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό.
- Σέρβιρε το φιλέτο με τις πατάτες, περιχύνοντας με την σάλτσα βουτύρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ