Μοσχαρίσιο ρολό με γέμιση τυριών

2h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ρολό με πικάντικα τυριά και αρωματική σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2/3 φλ. πεκορίνο τρίμμένο
  • 1/3 φλ. προβολόνε τριμμένο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 800 gr μοσχαρίσια λάπα
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3 1/4 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το τρίμμα ψωμιού με το σκόρδο, το πεκορίνο, το προβολόνε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής και πασπάλισέ τη με αλατοπίπερο και έπειτα με το μείγμα τυριών και ψωμιού, ώστε να καλυφθεί τελείως.
  • Με προσοχή, τύλιξε το κρέας σε ένα μεγάλο ρολό μέχρι να κλείσει πλήρως.
  • Με σπάγκο μαγειρικής δέσε το ρολό σε τρία ή τέσσερα σημεία, ώστε να μην σου ανοίξει στο ψήσιμο και αλατοπιπέρωσε το ρολό και από την εξωτερική πλευρά του.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το ρολό για να θωρακιστεί, ψήνοντας για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά του.
  • Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίξε και τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε καλά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164