Τα τρυφερά κομμάτια μοσχάρι κολουμπούν σε κρασί και διάφορα μυρωδικά. Στη συνέχεια τσιτσιρίζονται στο τηγάνι με ελαιόλαδο και ντομάτα και γίνονται ο πιο νόστιμος μεζές για το ουζάκι και τη μπύρα του καλοκαιριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κρέας σε ένα μπολ και μαρίναρέ το με το κρασί, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
- Σκέπασε με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ
- Βάλε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι σου μαζί με το σκόρδο
- Πρόσθεσε το κρέας μαζί με τη μαρινάρα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη μαζί με 2 περίπου ποτήρια νερό
- Σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες
Tip
Βιάστηκες να αλατίσεις το κρέας πριν ψηθεί; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις το σωστό αλάτισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ