Είναι μια εναλλακτική πρόταση για εσένα που θέλεις να ετοιμάσεις μπιφτέκια στο φούρνο με λίγες θερμίδες. Η γλυκιά γεύση του καρότου και του κολοκυθιού δένει με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. regato τριμμένo
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- To χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κιλό πατάτες στρογγυλές για το φούρνο
- Θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, τα καρότα, τα κολοκλυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε
- Ζύμωσε τα υλικά όλα μαζί να φτιάξεις έναν ωραίο κιμά, σκέπασε το μπολ και άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Δοκίμασε στη συνέχεια να πλάσεις τα μπιφτέκια σου (ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγη φρυγανιά για να πλάθεται πιο εύκολα). Φτιάξε 3-4 μπιφτέκια με τον κιμά
- Βάλε σε ένα μικρό ταψάκι
- Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε αν ο κιμάς πλάθεται. Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγη γαλέτα επιπλέον και ζυμώνουμε να αναμειχθεί καλά. Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια.
- Βάλε τα μπιφτέκια σου σε ένα ταψάκι μαζί με τις πατάτες. Περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό
- Ψήσε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200oC να πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια και να ψηθούν οι πατάτες
Tip
Αν σε ταλαιπωρούν οι πατατούλες και δεν γίνονται όπως θέλεις έχουμε το μυστικό. Εσύ απλά φύλαξε λίγη φρυγανιά.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ