Οι μπριζόλες σου παίρνουν ιδιαίτερη γεύση αχλαδιού και φίνας γκοργκοντζόλας. Ένας ακόμη τρόπος να μετατρέψεις το bbq σε gourmet γεύμα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (όχι πολύ χοντρές)
- Aλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ώριμα αχλάδια κομμένα σε 8 βαρκάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί ή χυμό μήλου
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ ψιλοκομμένο + λίγο έξτρα σε θρύμματα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλάτισε τις μπριζόλες.
- Βάλε το λάδι να κάψει και μαγείρεψε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Γύρισέ τες και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μη βγάζουν αίμα.
- Βγάλτες και άφησέ τες στην άκρη. Καθάρισε το σκεύος από τα ζουμιά.
- Ρίξε το βούτυρο και μετά τα αχλάδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρισε για 5 λεπτά να ροδίσουν. Βγάλτα και άφησέ τα στην άκρη.
- Ρίξε στο σκεύος το κρασί και την κρέμα να πάρουν βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά. Βράσε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σκεπάσεις για 1 με 2 λεπτά να πήξει ελαφρώς. Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
- Βγάλε από τη φωτιά.
- Σέρβιρε βάζοντας στο πιάτο μία μπριζόλα, αχλάδι και περίχυσε με τη σάλτσα του τυριού και λίγο πιπέρι. Προαιρετικά ρίξε λίγο ακόμη τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ