Μπριζόλα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι μπριζόλες σου παίρνουν ιδιαίτερη γεύση αχλαδιού και φίνας γκοργκοντζόλας. Ένας ακόμη τρόπος να μετατρέψεις το bbq σε gourmet γεύμα…

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (όχι πολύ χοντρές)
  • Aλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ώριμα αχλάδια κομμένα σε 8 βαρκάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί ή χυμό μήλου
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ ψιλοκομμένο + λίγο έξτρα σε θρύμματα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλάτισε τις μπριζόλες.
  • Βάλε το λάδι να κάψει και μαγείρεψε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Γύρισέ τες και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μη βγάζουν αίμα.
  • Βγάλτες και άφησέ τες στην άκρη. Καθάρισε το σκεύος από τα ζουμιά.
  • Ρίξε το βούτυρο και μετά τα αχλάδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρισε για 5 λεπτά να ροδίσουν. Βγάλτα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Ρίξε στο σκεύος το κρασί και την κρέμα να πάρουν βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά. Βράσε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σκεπάσεις για 1 με 2 λεπτά να πήξει ελαφρώς. Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
  • Βγάλε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε βάζοντας στο πιάτο μία μπριζόλα, αχλάδι και περίχυσε με τη σάλτσα του τυριού και λίγο πιπέρι. Προαιρετικά ρίξε λίγο ακόμη τυρί.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164