Μπριζόλα με σος βερίκοκου

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό φιλέτο μοσχαρίσιο με γλυκιά σος βερίκοκου… Σέρβιρε με ψητά βερίκοκα και ανανέωσε το κυριακάτικο μπάρμπεκιου με καλοκαιρινό τρόπο.

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού νέκταρ βερίκοκου
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ. χρένο
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα χωρίς το λίπος
  • 4 γερά και ώριμα βερίκοκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε το χυμό βερίκοκο, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και το χρένο
  • Ξέπλυνε ελαφρά το κρέας και βάλε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων
  • Πρόσθεσε 1/3 του φλιτζανιού από τη σος, ανακίνησε να πάει σε όλο το κρέας και κλείσε την τσάντα
  • Άφησε να σταθεί για 20 λεπτά, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Κράτησε την υπόλοιπη σος
  • Κόψε τα βερίκοκα και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Πάρε τις μπριζόλες και πέταξε την μαρινάδα
  • Ψήσε τις μπριζόλες μαζί με τα βερίκοκα στα κάρβουνα αλείφοντας με την σος βερίκοκου που κράτησες
  • Φρόντισε να μην παραψήσεις το κρέας σου και να μένει ζουμερό, αλλά και τα βερίκοκα να πάρουν σχέδια
  • Ζέστανε την υπόλοιπη σος να πάρει βράση και σέρβιρε περιχύνοντας τις μπριζόλες σου με αυτή και λίγο αλατοπίπερο

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164