Μπριζολάκια με γλασαρισμένο κρασί

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόκκινου κρασιού και σκόρδου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 χοιρινές μπριζόλες (πάχους 2,5 cm)
  • 16 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι και δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες.
  • Ψήσε τις μπριζόλες για δύο λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ τες από το τηγάνι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά στη μέση και ρίξε στο τηγάνι ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, σοτάροντας για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και τη δάφνη και βράσε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σο μισό.
  • Ρίξε και το ζωμό στο τηγάνι με τις μπριζόλες, βράσε για μερικά λεπτά και πρόσθεσε το βαλσαμικό και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις μπριζόλες από το τηγάνι και άφησε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να λιώσουν τα σκόρδα και τότε πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά βούτυρο και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες, περίχυσέ τε με τη γλασαρισμένη σάλτσα και συνόδευσε με λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
     

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164