Μπριζολάκια με καυτή σάλτσα chili

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πικάντικο και λαχταριστό γεύμα με χοιρινά μπριζολάκια και spicy μπαχαρικά

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/3 φλ. σκόνη chili
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 χοιρινά μπριζολάκια (χωρίς κόκαλο)
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • ρύζι parboiled

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε μισό κρεμμύδι και χτύπησέ το στο μπλέντερ με τη σκόνη chili, ενάμισι κουταλάκι αλάτι, τη ρίγανη, το γαρύφαλλο, το κύμινο και το σκόρδο με 1/3 του φλιτζανιού νερό, μέχρι να γίνουν λεία πάστα.
  • Κόψε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και ανακάτεψέ τα σε ένα μεγάλο μπολ με την πάστα chili και το κρέας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι πρόσθεσε ελάχιστο ηλιέλαιο και ζέστανέ το σε δυνατή φωτιά.
  • Τοποθέτησε τα μπριζολάκια (ανάλογα με το πόσα χωρούν στο τηγάνι) ρίχνοντας μαζί και λίγο από τη “μαρινάδα” κάθε φορά.
  • Ψήσε το κρέας για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους.
  • Βράσε το ρύζι και σέρβιρε περιχύνοντας με λίγη από την καυτή σάλτσα chili.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164