Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από μήλα και πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 2 κ. γλυκού φασκόμηλο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κόκκινα μήλα
- 3/4 φλ. μηλίτης
- 1/4 φλ. ξινόγαλα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράσε για περίπου 15 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και άλειψέ τες με το φασκόμηλο.
- Ρίξε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε τις μπριζόλες.
- Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μήλα και τσιγάρισε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε και το μηλίτη, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάλε στο τηγάνι τις μπριζόλες μέχρι να ψηθούν τελείως, γυρίζοντάς τες μια φορά.
- Σούρωσε τις πατάτες, πολτοποίησέ τες μαζί με το σκόρδο και πρόσθεσέ τους αλάτι, πιπέρι και το ξινόγαλα.
- Σέρβιρε, ραντίζοντας με τη σάλτσα μήλου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ